Mecseki Láthatatlanok Nyomában
2019. November 2-3.

Kedves Túrázó Barátunk!

Idén újra megrendezésre kerül a Mecseki Láthatatlanok Nyomában teljesítménytúra. A túra célja továbbra is az, hogy az 56-os forradalom végnapjaiban, a szovjet csapatok bevonulásának hírére a Mecsekre felvonult szabadságharcosokra emlékezzünk, akik a Mecseki Láthatatlanok néven vonultak be a történelembe. Az útvonal azokat az ismert mecseki helyeket érinti amelyeket az alakuló és vándorló csapatok is végigjártak, némelyiket többször is.

A szervezés során mindig bebizonyosodik, hogy a Mecsekben, e különös, az országban legtovább ellenállást tanúsító csapatokról, sokan még csak nem is hallottak. Ezért szeretnénk, hogy a valós helyszíneken járva ismerjék meg minél többen a helyi történelem, 1956 november 04-e és november 21-e közötti időszakát.

Arra törekedtünk, hogy mindenki megtalálja a felkészültségének és kedvének legmegfelelőbb próbatételt. Ezért van 7,14,28,56 km-es táv, amelyek nyilván eltérő mértékben érintik a nevezetes pontokat. A legbátrabbak a 100 km-es távnak vágnak neki. Akik ezt az útvonalat teljesítik, valamennyi helyszint érintik, a gyülekezéstől kezdve, a feloszlásig.

Részletek a túráról: itt

Online nevezés: itt